Aavis alkaa olla tosi hieno tokokoiran alku. Ollaan treenailtu ajatuksella ja välillä testaillen ja tarkkaillen. Ja sitten miettien. Aavis on melkoinen työkoira: se jaksaa tehdä paljon ja vauhdilla tekeekin. Oon niin onnellinen että sain tällaisen koiran kuin Aava <3 Käytiin toissapäivänä treenailemassa hyvässä seurassa, pentumaisessa sellaisessa. Tässä koostetta Aaviksen tämän hetken taidoista.

Kontaktikävely: Aluksi tämä oli haastavaa, koska koirakaveri olisi ollut niin ihana Aavan mielestä. Pidin Aavan hihnassa, ja tehtiin ihan pentutreenejä. Eipä mennyt kuitenkaan kauaa, kun Aava alkoi keskittyä hurjan hienosti. Lopulta Aava ei enää kauheasti edes kuikkinut muualle kuin muhun. Lelulla Aava ei tosin ottanut häiriötä ollenkaan missään vaiheessa. Lelut on ihan parhaita jos Aavikselta kysytään! Hirveän hyvä harjoitus oli tämä.

Perusasento: Tämä on nopea ja sähäkkä edelleen. Voisin kuitenkin tehdä enemmän seinän avulla, etten turhaan tule opettaneeksi vinoutta. Sivu-käskyn Aava osaa ja se on selvästi mukava juttu pennun mielestä.

Kaukot: Oih ja voih, mun sydän sulaa. Aava tekee teknisesti ja letkeästi voittajan kaukot leikkien :O Oli pakko testata kun Aavis on vaikuttanut niin lupaavalta kaukoilijalta. Tykkään siitä että Aavis ei etene, eikä jumita. Sen kaukot on nyt niin lupaavat, ja kaukoilme on aivan kohdillaan. Tietty tekemistä on ja kaukot on kesken, mutta tuntuu siltä että hyvä tästä tulee.

Ruutu: Aavis teki huippuhyvin ruutua alustalle. Välillä menisi mieluusti sivusta sisään, mutta täytyy jatkossa panostaa ruudun ajatukseen enemmän. Nyt ollaan treenattu pääosin sitä ettei penne kaada ruututörppöjä, heh. Aava hakee hyvin ruutua ja uppoaa perälle asti.

Paikkamakuu: Tämä onnistui hienosti, vaikka oli kaveri vieressä. Aava lötii lonkalla kyllä mieluusti, täytyy tätä miettiä.

Luoksetulo: Apuohjaajan avulla hetsattuna tehtiin. Kylläpä tuli raketin lailla pentu luokse!

Sitten kommentteja muista liikkeistä missä mennään.

Seisominen: Käsimerkillä Aavis tekee hyvin kaukoissa seisomisen. Liikkeestä seisomisen opettamista vois jatkaa. Alkutreenit on menneet kivasti. Paikkaseisomisen vahvistamista täytyy muistaa tehdä. Ja stoppeja:)

Istuminen: Paikkaistu on Aavalla vahva, ja lenkillä Aaviksen saa mistä tilanteesta tahansa istumaan. Taitava pentu! On tätä kyllä vahvistettukin.

Maahanmeno: Lenkillä Aavis menee hienosti maihin kaukaakin. Liikkeestä maahan ei olla treenailtu.

Nouto: Aavan nouto on nopea ja iloinen. Oon tosi tyytyväinen siihen missä me mennään noudon kanssa. Ollaan tehty paljon vauhtinoutoja ja palautuksia. Tässä Aavalla on luonnostaan ihan supervauhti. On niin ihanaa että Aavis tulee niin kovaa luokse <3 Ote on tässä vaiheessa ihan ok, kokematon vielä mutta ei Aava erityisesti järsi kapulaa tms. Voisi tässäkin taas tehdä seinän avulla palautuksia. Ajatus ja ilme on Aavan noudossa aivan täysi kymppi!

+ temput tietysti :)