Käytiin Terhin ja poikien kanssa tokoilemassa tänään isommalla kentällä. Mulla oli suunnitelmana treenata alokkaan juttuja Aaviksen kanssa. Aluksi Aava hiukan kuikuili mitä muut tekee, mutta aika nopeasti sain Aavan hakemaan kontaktia. 

P-makuu: Tämä meni hyvin. Tehtiin kaksi noin 1-2min pätkää kisaetäisyydeltä, ja kävin välissä palkkaamassa. En ottanut kisamaisesti alkua ja loppua. Liian laiskasti me ollaan treenattu nimenomaan makuita: ne vois olla jo paljon paremmallakin mallilla. Toisaalta ehkä se vaan tuntuu siltä? Useinhan laatu korvaa määrän, tämän kun muistaisi.

Seuruu: Terhi naksutteli kun Aava teki hyvin. Mä keskityin pitämään itseni suorassa ja palkkaamaan Aavaa oikeasta kohtaa. Ollaan parina päivänä tehty seuruuta paljon peilin avulla kotona. Idea ja metodi alkaa hahmottua, kiitos Heinin, mutta huikean paljon Aavis tässä väsyy, kun se keskittyy niin kovin. Pari askelta menee jo priimasti. Välillä se kolmas askel leviää ja paikka aukeaa. Tänään nähtiin muutama hieno skarppaus, joista iso palkka Aavalle. Sinänsä seuruu on kivalla mallilla, että Aava tietää mistä tulee palkkaa ja se tietää ettei oo pakko tehdä, kun homma on hoidettu tarjoamisen kautta. Toisin sanoen ilme on kohdillaan. Silläpä Aavis tekeekin niin hyvin. Ja pieni pää väsyy <3

Tässä välissä Aavis meni tauolle.

Luoksepäästävyys: Heh, olipas vaikeaa alkuun. Muutaman opetustuokion jälkeen Aava tais tajuta mitä siltä odotetaan, ja vipa toisto oli jo oikein hyvä.

Liikkeestä seiso: Tehtiin vapaasta kävelystä käsiavulla seisahtumisia niin, että Terhi käveli Aavaa vastaan. Aavis kesti hyvin häiriöt ja ja liikkeen loppuosa ennen perusasentoa (jota ei otettu) sujui loistavasti. Hienosti!

Taukoa tähän väliin taas.

Luoksetulo: Kokeilin ensimmäistä kertaa ikinä kisamaista alo-luoksetuloa. Hyvinhän se meni! Suurempaa riehutusta jätettäessä koiraa Aava ei vielä kestänyt (esim. lelun kanssa juokseminen), täytyy treenata p-oloja siis monipuolisemmin. Aavista ei kyllä tarvi oikeasti hetsata ennen liikettä, koska se juoksee luonnostaan täysillä luokse. Viimeisenä juttuna otettiin luoksetulon loppuasento puunkierron kautta, ja se oli NIIIIN hieno!! Supertaitava Aavis! Loppuasennon vahvistamista olisi hyvä tehdä, sillä nyt Aavis ehkä vähän arpoo / liikeen yhdistäminen kokonaisuudeksi ei vielä ole ihan täysi kymppi.

Olipa kivat treenit!