10358938_10203876497066383_9058312341254

Lokakuussa -14

Käytiin treenaamassa Aaviksen suosikkikaverin (ohjaajineen toki:) kanssa tokoa. Sain hypyn lainaan, joten vihdoin sekin liike on aikalailla otettu haltuun. Oltiin suunniteltu treenattavia asioita ennakolta, ja videoitiin myös osa liikkeistä. Hurjan kivaa kun on samanhenkistä treeniseuraa! Liikkeiden väleissä on taukoja ja koiranvaihtoja, mutta kirjoitan jutun yhteen putkeen.

Hyppy: Aika hyvään kuosiin tuli jo ekalla treenikerralla, kun ensin palkkasin osissa ja yhdistin osat sitten. 

Luoksepäästävyys ja häiriö perusasennossa: Luoksepäästävyys oli kerrankin ihan ok. Perusasentotreenissä Aava muuttui mietteliääksi, vaikka ollaan kotona treenattu paljonkin sitä, ettei saa mennä maahan kun joku muu huikkii käskyä. Henkisesti treeni oli rankka, mutta olin tyytyväinen Aavan tekemiseen. Vaikeinta oli maahanmeno; Aavis meni helposti hämystä maihin ja toisaalta jätti menemättä mun käskyllä :D

P-makuu 2min: Tehtiin kisamaisesti, ja perään palauttelevasti osissa. Alun perusasennosta maahan takkusi hyvän tovin ennen kuin liike pääsi alkamaan. Selvästi Aaviksen mielessä oli edellinen treeni, kun se tuntui hieman tahmealta. Itse makuu oli ok. Ylös Aava ei noussut ekalla käskyllä. Vahvistin liikkeen jälkeen maahanmenoja perusasennosta lelulla, ja nämä meni tosi hyvin. Jätin Aavan maihin vapaamuotoisesti, kävin kääntymässä 10m päässä ja palkkasin. Täytyy rohkeammin palkata lelulla perusasento-maahan-istu -komboa, ja muutenkin vahvistaa ihan perusasioita.

Hyppy käskytettynä: Aika kivasti meni. Aavis kyllä pohti hyppy-käskyä (luonnollisesti kun vasta tänään tuon sanan kuuli) ja meni välillä liikkurin käskystä hypylle. Vähän hätäinen toki olin kun testattiin heti hyppyä liikkurin kanssa, mutta toisaalta treeni oli oikein hyvä kokonaisuudessaan.

Sitten videoitiin. Tein sillälailla että otettiin kisamaisesti aina yksi liike, siirryttiin seuraavan liikkeen alkupisteeseen ja palkka. Teknisesti (videolta katsottuna) Aava tekee tosi hyvin, mutta se oli hämmentynyt taas liikkurista. Hämmennys näkyi niin, että Aavis välillä jätätti seuruussa. Ei pahasti, mutta fiilis oli kuitenkin mietteliäs, mistä tuli itelle vähän epäonnistunut olo. Videolta Aavan tekeminen ei onneksi näyttänyt yhtään niin huonolta miltä se ehkä välillä tuntui. Palkkana lelu toimii paljon paremmin tämmöisissä treeneissä.

Hihnaseuruu meni huonommin kuin vapaana seuruu, mutta ihan tosi kauniisti Aavis seurasi <3 Paikka pysyy, kontakti pysyi ison osan ajasta ja perusasennot Aava muisti tehdä. Liikkeestä jäävät onnistui teknisesti melkein täydellisesti, mitä nyt makuu on hidas. Luoksetulo oli oikein hyvä, ja hyppy myös (ekalla yrityksellä Aavis teki liikkurin käskystä).

Olin tosi tyytyväinen Aavaan. Oikeastaan palkkausta muuttamalla saadan lisättyä sellaista villiyttä taas tekemiseen, ja ylipäätään treenilistalle päätyy nyt loppuun asti suunnitellut eri liikkeiden tiettyjen osien vahvistukset. Sitten pitäisi muistaa aina muistaa koira!! Ei voi tehdä niin, että päättää palkkaavansa koiran siirtymän jälkeen lelulla, eikä muista näyttää koiralle että on aidosti siihen tyytyväinen ja iloinen !!!!!!

..Aavikselle tämmöiset treenit suosikkikaverin seurassa tekee tosi hyvää. Jos maailman pahin häiriö on näköpiirissä mutta koira tekee silti, voi ollakin tyytyväinen :D