10649070_10205053980142724_2159000676644

Aavis on tätänykyä "tokaluokkalainen", eli kisattiin alokasluokasta ykköstulos muutama viikko sitten. Musta tuntuu että Aava on kisakokemuksen myötä ottanut ihan huikean suuria edistysaskelia niin tekniikan, vauhdin kuin keskittymisenkin suhteen. Käytiin tänään kaverien kanssa treenaamassa, ja siinä tuli samalla vähän katsastettua avoimen luokan liikkeiden tilannetta.

P-makuu piilossa: Aava on aika kokematon piilopaikallaoloissa, mutta ei se oikein tuntunut tätä ihmettelevän. 3min, 2xvälipalkka

Seuruu: Lyhyitä pätkiä tehtiin, ja nämä oli oikein hyviä

Luoksetulo: Stoppi on aika kiva kun antaa apuja. Oon tarkoituksellisesti huikkinut seiso-käskyä usein lenkeillä Aavalle, ja se on ihan haka niissä. Tykkään siitä että Aava juoksee läpijuoksut ihan ok, eikä vaikuta epävarmalta / ennakoi kamalasti. Lupaava fiilis!

Kaukot: Leikkien tosi irtonaiset, kisamaisista aloituksistakin nousee hienosti. Sisällä etenkin Aava on aivan tosi hyvä. Kokonaisena ei olla kauheasti tehty, tätä voisikin treenata siirtymien yhteydessä esimerkiksi.

Nouto: Aavan iloinen pöllötys puskee helposti pintaan, ja se ilmenee mm kapulan heittelynä. Tähän on tehonnut parhaiten oman sijainnin muuttaminen kun koira on lähtenyt noutoon. Eli haastaminen. Aava puree kapulaa myös jonkin verran.. Oon palkannut usein myös ihan vaan pysymisestä, tehnyt vauhtinoutoja paljon ja nostoja. Vauhtia on!

11080394_10205053977262652_8779102311577

Sitten otettiin vähän VOI-juttuja:

Ruutu, alustalla: Suunta on oikea, ja tänään olin itse hyvin asialla kun annoin koiran oivaltaa rauhassa, enkä palkannut ennen kuin oli tassu alustalla. Kivaa kun oon alkanut oppia hyvällä tavalla vaatimista. Aava tekee enemmän töitä palkkansa eteen, ja ehkä siksi palkkaantuu entistä paremmin? Tai sitten saan kiittää uutta Ke-Hu -lelua tästä :)

Tunnarin etsintä: Läpimurto! Aavis muisti tehtävänsä ja etsi hienosti <3 Siistiä päästä treenaamaan oman etsintää!

Ajatuksia: Auta rohkeasti uusissa liikkeissä. Anna käsiapuja ja tue koiraa, jotta tulee heti opetettua asiat kunnolla (luoksetulon stoppi vaikkapa)