11081072_10205002053964602_7396953246326

Kenraaliharkka on sujunut aika kivasti. Oon huomannut että jotkut virheet ei tuu esiin, ennen kuin tietty määrä toistoja on kasassa. Ehkä näitä takkuja pitäisi kutsua kehitysvaiheiksi ennemminkin, askeliksi kohti kokonaista liikettä. Vaikka olisi treenannut liikkeiden osia paljon, se ei tarkoita sitä etteikö palojen sovitusvaiheessa voisi tulla haasteita. Silläpä kannattaa olla treeneissä rohkea, ja tehdä myös kokonaisia liikkeitä. Viimeaikoina oon myös pohtinut palkan säännöstelyä, ja sillätavalla aikaansaatua vaatimista.

Hyppy: Aava oli tuossa eräs päivä sitä mieltä, että tihkusateessa ei voi treenata. Jouduin vaikeuttamaan tehtävää melko paljon, että sain Aavan yrittämään. Lopputuloksena meillä on kuivalla kelillä tosi hieno hyppy :D Tultiin nimittäin samalla oppineeksi paluuhyppy vinoistakin kulmista.

Luoksetulo: Läpimurto treeneissä tapahtui kun Aavis juoksi parikin kertaa läpi ylipitkältä matkalta, vaikka stoppasin. Annoin sen tehdä niin, mutten vaan palkannut. Olipa hyvä että uskalsin antaa Aavan tehdä reippaasti väärin, koska sillä se oppi mistä ei saa palkkaa. En halua luoksetuloon mitään painetta, niin koitin olla leppoisan oloinen näissä treeneissä. Kisoissa matka ei oo ihan noin pitkä millä ollaan treenattu, niin on aivan luottavainen olo tämän liikkeen suhteen. Aava on huippu kun ei hiimaile rumasti. Ylipäätään on mahtavaa treenata koiraa, jonka taitotaso alkaa olla tosi paljon yli pentupentu-vaiheen.

Kaukot: Matalemmassa vireessä Aava ei nouse ekalla käskyllä, vaikka on läpi elämänsä ollut kaukojen osissa huippuhyvä. Yllä oleva pohdinta osat vs. kokonainen liike kohdistuu juurikin kaukoihin. Noh, treeniä vaan. Meidän täytyy ehkä käydä pieni vääntö tästä, eli jätän Aavan palkatta / kehun vain siihen asti että Aava nousee, ja siitä suuri palkka.

Nouto: Nouto on super!!!!!!!! Ihan hitsin upea ja mahtava! Toistolla Aava toisinaan edelleen yrittää varastaa, treenistä huolimatta. Eli jos on överi-intona, ei välttämättä malta. Muistaa kyllä sitten kun vaan odotuttaaaaaaaaa.

Huolissani oon tällä hetkellä paikkamakuusta, luoksetulon jätöstä, noudon varastamisesta, kaukojen alusta ja seuruun mahdollisesta jätättämisestä. Iso osa näistä näyttäisi liittyvän paljon vireeseen, mutta helposti harjoiteltavia asioita ovat kunhan vähän miettii ensin :)