IMG_5409.jpg

Loppukesästä kävimme kahdesti tokon yksärillä laittamassa mm ruutu ja seuruun oma asento ja rytmi kuntoon. Viimeaikoina ollaan eniten treenattu metallia ja kaukoja. Tässä katsausta mitä voittajasta on kesken. Kaikkia uusia sääntöjä en muista, joten ihan jokaiseen nyanssiin ei olla vielä paneuduttu :D Kirjoittelen ensin tämän päivän loistotreeneistä.

Tunnari kylmiltään: Aavis oli innoissaan. Neiti teki pari vähän hätäistä toistoa, mutta aina tuo oikean ja ennen kaikkea ylpeällä ilmeellä + suurella motivaatiolla. Jarrunamit toimii, ja täytyykin vahvistaa rauhaa tinkimättä innosta ja itsevarmuudesta.

Metalli tasamaana: Aava toi kapulan tänään suht hyvin. Oon teettänyt metallinoutoa syksyn ajan silleen että ennen kuin tuo metallin ei pääse koirakaverien kanssa juoksemaan. Tää on toiminut tosi hyvin :D Keskityin kehumaan ajan kanssa kun Aavis istui sivulla metallin kanssa, etten ainakaan itse välitä sitä mielikuvaa että olisi kiire päästä metallista eroon.

Ohjattu, oikea: Oikea itsessään ok. Esittelin Aavikselle ekaa kertaa myös toisen kapulan, ja Aava hakikin kerran juuri sen vasemman oikean sijaan. Pääsin palkkaamaan kun reagoi mun huikkaamiseen tässä yhteydessä. Tämän jälkeen Aava teki liioitellun kaaren oikealle ennen kuin haki kapulan. Hyvä hetki!

Puulla hyppynouto: Merkkasin hypyn mennen ja tullen, kun en halunnut heittää ohjattua kapulaa (ne menee rikki :D). Kerrasta supertoisto, johon jätettiin.

Ruutu kylmiltään: Hurjan hyvin meni! Nää on tosi hyödyllisiä juttuja. Virittelyyn Aavis vastaa ihan todella hyvin <3

Paikkamakuu 3min välipalkalla: ok!

--

Paikkamakuu: Treenaa levollista mielikuvaa vieraissa paikoissa ja vahvista ettei ennakoi istumista. Myöskin muiden käskyjen ignorausta vahvistettava.

Seuruu: Askeleet taakse ja vasemmalle. Kestoa ja lyhyitä pätkiä myöskin hyvä vahvistaa. Häiriötä perusasennossa ja seuruussa.

Jäävät: Alle aina lämmittelytreeniä! Kovassa vireessä erotteluja. Aavis ei oikeen kestä jäävissä edes pientä 'oho'-sanaa, joten ennemmin paljon auttamista eikä niin että koira joutuu arpomaan. Itse kaaviota ei olla tehty.

Tunnari: Jarrunameilla keskittymistä. Varo ettet opeta jäljestystunnaria! Into ja ilme on tällä hetkellä 10+.

Luoksetulo: Heh, treenaa ylipäätään. Tää on kyllä ollut aika hyvä kaikkineen kokoajan, mutta en tiedä ihan nykytilaa. Etenkin liikkeen alku + erottelu kaukojen alkuun.

Ohjattu: Puolia eri päivinä, mutta voisi ottaa toisen kapulan mukaan treeniin useammin. Kaarien opetusta.

Ruutu: Stoppia erikseen hurjassa vireessä, alustan kohdennusta, häiriöruutuja. Edelleen vieraita paikkoja ja virittelyn vahvistusta.

Kaukot: Tajusimpa tässä että oon palkannut Aavaa väärään suuntaan, hitto. Ei ihme että koira tulee eteenpäin mielellään. Meillä on sellainen alustaprojekti tässä käynnissä. Oon itse vähän turhautunut kun ei päästä etenemään jo. Teen jotain selvästi väärin, siis muutakin kuin palkkaus väärään suuntaan. Hyvää: Aava reagoi käskyihin, on skarppi, innoissaan. Huonoa: en osaa opettaa liikkumattomuutta ja Aava ei oo luonteeltaan mikään pilkunviilaaja.

Metallihyppy: Hypyn ajatuksen vahvistusta puulla ja metallin vahvistusta erikseen tasamaana. Ei voi vielä yhdistää.

--