aaava6kk-normal.jpg

 

Aavan tokoilut tuntuvat mutkattomilta ja jotenkin hyvällä tavalla latautuneilta. Aava vaikuttaa siltä kuin siihen olisi sisäänrakennettu suuri määrä riemuenergiaa ja halua tehdä. Aavaa on kiva kouluttaa, eniten ehkä siksi että Aavan kanssa asiat tuntuvat kevyiltä ja suorilta.

Missä mennään, kun pentu on täyttänyt puoli vuotta?

Paikallaolot: Eniten oon panostanut istumiseen. En halua luoda painetta näihin oleiluliikkeisiin, ja siksi ollaan tehty pääasiassa lyhyitä pätkiä paljolla mutta vaihtelevatiheyksisellä palkkauksella, häiriöitä kuitenkaan unohtamatta. Istumisessa Aava on aika haka. Tavoitteena on jalostaa rennot ja itsevarmat paikallaolot Aavikselle. Varmaankin pian aletaan tehdä pidempiä harjoituksia, ja melko samoin kuin Piitun kanssa aikoinaan. Makuita ollaan tehty vain vähän, Aava menee aina lonkalle.. Asialle en oo tehnyt vielä mitään, mietitään hommaa. Hyvä tietää jo tässä vaiheessa kuitenkin tämä. Seisominen on kovin alkutekijöissä, ja se onkin mun lempiliike. Paikkaseisominen kun heijastuu tosi moneen muuhunkin juttuun tokossa. Aavis ei oo vaan tuntunut sellaiselta, että olisi paikkaseiso-treenien aika vielä. Aava on siitä varsin kiva, ettei se ota näitä rauhallisia ja keskittymistä vaativiakaan tehtäviä totisesti. Ilme pysyy veikeänä. Tykkään kouluttaa paikallaoloja. Mun heikoin lenkki on ehdottomasti arki, koska saatan pyytää paikallaoloa epäreilusti vaikken ole tarpeeksi vahvistanut oleilua aloillaan. Visiot on kohdillaan paikallaoloihin!

Perusasento: Tämä on nopea ja iloinen ja villi, eli hirveen hyvät pohjat! Ollaan panostettu takapään käyttämiseen, ja oon ollut tarkka mistä palkkaan ylipäätään. Enemmän voisi vahvistaa kestoa ja kontaktia. Niin ja käskysanaa.

Seuruu: Jonkinlainen idea on mielessä, mutta ei toteutuksessa. Tiedän miten en lähde tekemään ja yritän siinä samalla olla avoimin mielin matkassa. Katsotaan mitä tästä tulee!

Nouto: Aavis on ihan tosi hieno noudoissa. Oon iloinen miten helposti Aavan kanssa pystyy vahvistamaan noudon osa-alueita ja sitten vaan yhdistää palat toisiinsa. Huikeaa! Aavan ajatus noudosta on sellainen kuin haluankin. Nouto on vaihtokauppa, mutta silti hauskaa itsessään. Kuitenkin saan olla tarkkana sen kanssa, että palkkaan aina riemun kautta palautukset. Aavis tuntuu rakastavan juoksemista kapulan kanssa, ja sillä lähtee välillä vähän lapasesta, eikä silloin voi muistaa tuoda kalikkaa mulle asti ( <3 ). Aion vaalia Aaviksen vauhtia ja sähäkkyyttä noudoissa. Ollaan treenattu tunnarilla, ohjatun pikku- ja isolla kapulalla sekä pikkumetskulla. Tunnari lentelee helposti, mutta saa vielä lentääkin. Tänään vahvistin Aavan otetta, ja pennukas oivalsi äkkiä mitä hain, jee. Tehtiin myös luoksetulonoutoa pentutreeninä jatkoa ajatellen, ja Aava honas tämänkin heti. Kivaa, pian päästään pihalle treenimään kaikkea hauskaa! Luovutustreeni on Aavan mielestä mukavaa, hassu pentu. Vauhtinouto leluun tuntuu olevan myös in.

Ruutu: Ruutua ollaan tehty kuolleelle lelulle. Aavis on ollut tooosi kiinnostunut ruutumerkkien tökkimisestä kumoon ( :D ), joten viimeisimmät treenit ollaan tehty sisällä naksuttimen kanssa. Ruutukuja eteiseen ja alusta takalaidalle. Äkkiä Aava oivalsi mistä tulee palkkaa.

Kaukot: I-s on kovin hyvä. Maahan ja istu erikseen on lähteneet leikkien ihan okei sujumaan, mutta näihin täytyy paneutua erikseen eikä testailla lenkillä vaan. Pakki on hieno! Mulla on sellainen kutina, että kunhan Aavis oppii lakoamaan ilman jumitusta maihin ja opetan sille p-seisomisen, tulee Aavikselle upeat kaukot.

Muita juttuja: Puunkiertoihin ollaan tutustuttu, samoin lelun etsimiseen toiveissa siirtää mielikuva tunnariin. Tassua Aava antaa hurjan hienosti ja tulee luokse iloisesti. Aava tuntuisi olevan tosi touhukas leikkijä. Parhaiten se leikkii mun kanssa omalla hihnallaan ja narupallolla. Kahden lelun leikki sujuu hyvin. Leikkimisestä mulla kuitenkin on sellainen olo, että meillä on vielä opittavaa toisistamme, koska helposti menee säätämiseksi. Ei tässä toisaalta oo kiire, opitaan pikkuhiljaa lisää. Hauskaa meillä ainakin on :) Aavis osaa lisäksi monia temppuja, joista usealla ei ole vielä vihjesanaa.

Tykkään Aavassa paljon ja vielä enemmän siitä, että se on niin hyvävireinen tyyppi. Ei yhtään sähköjänis, eikä myöskään tahmea.