528830_3411372176624_37092280_n.jpg

Piitu <3

No nyt on tullut edistystä :)

Aavis oli pentuna kovin vilkas ja tättähäärä, niin ei tehty muutamia oman tunnarikapulan piilottelemisia lukuunottamatta tunnaria juurikaan. En oikein tiennyt mitä olisin tehnyt auttaakseni Aavaa hokaamaan asiaa, ja Aava tykkäsi katsella lintuja ja heinänkorsia ja kaikkea, niin en viitsinyt sitä alkaa siitä moittimaan. Hölmö pentu :D <3 Jossain välissä (huhtikuussa?) otin projektiksi opettaa Aavalle kunnolla oman etsinnän palautuksineen, muttei tehty näitä treenejä sitten sen enempää. Sisällä oon pariin otteeseen naksuttimen kanssa yrittänyt opettaa oikeaa nostoa. Siinä meidän tunnarihistoria. 

Viime viikon torstaina otin härkää sarvista, ja länttäsin väärät kapulat treeneihin mukaan. Eikä mennyt aikaakaan, kun Aava tajusi koko tunnarin :O Mitä ihmettä, kysyn vaan! Tehtiin lauantaina uusi treeni. Otin torstain suoritukset videolle, ja jotain kertoo se, että to toisto kesti haisteluineen reilun minuutin, ja lauantaina 11sekuntia. Vitsit miten älykäs pieni mustanaama-Aavis <3 Koska Aavan alkeistreenit meni niin kovin eri polkuja kuin Piitun aikoinaan, uskalsin luottaa omaan tuntemukseeni, ja vaikeutin Aavan treeniä ihan tahallani heti torstaina. Se auttoikin oppimista. Aava kantaa kapulaa tosi hyvin vieläpä, eikä jäystä tai mitään. Aava etsii iloisesti ja rennosti omaa kapulaa. Hän muistaa haistella, vaikka vauhtia on paljon, eikä ole kiinnostunut vääristä kalikoista ainakaan tässä vaiheessa. 

Ruutu on mennyt myös eteenpäin. Treenattiin torstaina eka kunnon treeni omilla ruutunauhoilla, ja toinen treeni lauantaina. Liitin mukaan tolpankiertoja. Kokonaisuudessaan tykkään Aavan ajatuksesta nyt. Yritän olla mustavalkoinen alusta-kriteerin kanssa. Pyrin myös palkkaamaan paaaljon. 

Kaukot on periaatteessa aika hyvällä mallilla. Päädyin opettamaan kepakon/kynnyksen avuksi, ettei koira tule eteenpäin. Muissa vaihdoissa tämä toimii hyvin, mutta seiso-maahan on huono. Mua harmittaa oma turhautuminen, ei saisi ikinä huomauttaa koiraa kun se ei osaa :( :( :( :( No, ensi kerralla paremmin.